GYAKORI KÉRDÉSEK

Nyitva van a szálloda?

Igen, szállodánk nyitva van, szeretettel várjuk kedves Vendégeinket.

Nyitva van a mofetta?

A mofetta munkanapokon üzemel és várja rekreációs és gyógyulni vágyó Vendégeinket.
Nyitvatartás 2023.szeptember 25-29. között: hétfő-péntek 8.00-16.00 óra között.

Milyen lemondási feltételek érvényesek?

Minden esetben a visszaigazolás tartalmazza az adott foglalásra érvényes lemondási feltételeket. A kötbérmentes lemondási határidőn túli lemondás esetén a befizetett foglaló összege kötbérként kerül kiszámlázásra. A kockázat elkerülésére javasoljuk a foglalással egyidejűleg útlemondási biztosítás megkötését az esetlegesen fellépő váratlan események (pl. betegség, baleset, családi esemény, stb.) miatt.

Meddig és hogyan kell előleget fizetni?

A megrendelés visszaigazolását követő 5. munkanapig kell a megrendelést garantálni előlegfizetéssel banki átutalással vagy SZÉP kártyával.
Kérjük kedves Vendégeinket, hogy a közleményben a saját számlázási címüket szíveskedjenek feltüntetni.
A szálloda cégneve: PARÁD PARK HOTEL KFT. Címünk: 3244 Parádfürdő, Kossuth Lajos út 372.
Bankszámlaszám: PARÁD PARK HOTEL KFT. K&H 10201006 - 50280245 - 00000000.
SZÉP kártyás előlegfizetés részleteiért kattintson ide.

Hogyan jutunk el busszal a szállodába?

A szálloda közvetlen szomszédságában található Parádfürdő-kórház autóbusz állomás. Közvetlen járatok indulnak ide a környező nagyvárosokból (pl. Eger, Gyöngyös) és Budapest Stadionok Autóbuszpályaudvarról is.

Vonattal is meg tudjuk közelíteni a szállodát?

Vonattal kizárólag Egerig tudnak jönni. Onnan autóbusszal jutnak el Parádfürdőre.

Mi a különbség az Erzsébet- és Zsuzsanna-szárny között?

1893-ban Ybl Miklós tervei alapján épült a megkapó hangulatú Károlyi rezidencia a két hektáros őspark ölelésében. 2002-ben az épület a komplett megújulást követően szállodaként nyitotta meg az Erzsébet-szárnyat, mely a múlt jegyeit is megőrizte. 2008 tavaszán a megnövekedett vendégigények miatt egy teljesen új, modern épület, a Zsuzsanna-szárny került felépítésre. A két szárny összekapcsolásával vendégeink ízelítőt kapnak a múlt emlékeiből és a modern korok hangulatából.

Hogyan tudom kitölteni a bejelentőlapot?

Az érkezés előtt néhány nappal egy emailben küldjük el Önnek a szálloda aktuális programjait, és a linket egy online felülethez, ahol Ön otthon kényelmesen ki tudja tölteni a regisztrációs lapot. Kérjük, figyelmesen töltse ki az adatokat valamennyi vendégre (a kisbabákat is beleértve), mert az Ön által elektronikusan kitöltött adatok megváltoztathatják az előzetesen lefoglalt szobabeosztást, ami a szállodai bejelentkezés és az elutazás során bonyodalmat okozhat.

Mettől meddig foglalhatjuk el a szobát az érkezés napján?

  • 15:00 - 20:00 óra között

Az elutazás napján mikor lehet kijelentkezni?

  • 07:00 - 10:00 óra között

Lehet-e tovább maradni a szobában vagy használni a wellnesst check out után?

Kizárólag abban az esetben, ha hosszabbítás keretében (10.000 Ft/2 fő) maradnak. Amennyiben ezt a szolgáltatást igénybe veszik, úgy délután 16:00-ig maradhatnak a szobában, és használhatják a wellnessrészlegeket.

Egyedi kéréseket, igényeket figyelembe vesznek-e?

Az egyedi kéréseket, igényeket (pl. szobára, étkezésre vonatkozó egyedi kéréseket) regisztráljuk, és amennyiben lehetőség van rá, figyelembe vesszük, de semmilyen esetben sem garantáljuk azok teljesítését.

Hány fokosak a medencék?

Erzsébet-szárnyban:

  • úszómedence: 25oC
  • ülőmedence: 32oC
  • jakuzzi: 36oC

Zsuzsanna-szárnyban:

  • élménymedence: 32oC
  • kültéri medence: 24-26oC

Mikor nyit a kültéri medence?

Időjárás függvényében, jó idő esetén május 1-jétől szeptember 13-ig van nyitva.

Az üdvözlő italt hol kapom meg?

A Zsuzsanna-szárnyi kávézóban kapja meg az üdvözlő italt a kulcskártya felmutatása ellenében.

A vendégszobák légkondicionáltak?

A Zsuzsanna-szárnyi szobák mind légkondicionáltak. Az Erzsébet-szárnyi szobák közül a kétlégterű és galériás apartmanok légkondicionáltak. A hűtésről fűtésre, illetve fűtésről hűtésre történő átállás központilag történik ősszel, illetve tavasszal, az időjárási viszonyok figyelembe vételével. A vendégszobai légkondicionáló berendezések kizárólag csukott ablak mellett működnek.

Van-e hajszárító a szobákban?

Igen, minden szobában van hajszárító.

Tudunk-e ebédelni a szállodában?

Igen, minden nap (kivéve zártkörű rendezvény esetén) lehetőség van I. osztályú éttermünkben 12:00-14:00-ig a'la carte ebédre. Tavasztól őszig bizonyos napokon grill- vagy bográcsebéd fogyasztható a kávézó teraszán, illetve a parkban. A grill- és bográcsebédről a szállodai hirdetőtáblákon tájékoztatjuk Vendégeinket. Külső vendégek az étteremben ebédelhetnek á la carte (előzetes telefonos egyeztetés javasolt).

Mi az az 5.000 Ft értékű Mátrasegway utalvány?

Az utalványt minimum 20.000 Ft értékű vásárlás esetén tudják beváltani a mátrafüredi HighTech Sportok Bázisán (HSB).

Be lehet-e váltani másra az 5.000 Ft értékű Mátrasegway utalványt?

Nem.

A szállodában van-e gyógyvíz?

Gyógyvíz nincs, gyógytényezőnk a mofetta (természetes szén-dioxid gázfürdő), ami 2011. októberében nyílt meg a látogatók számára. A szálloda parkjának területén található az a természetes gáznyerőhely, ahonnan kompresszor segítségével jut be a CO2 gáz a mofetta medencébe. 2013-ban nyitotta meg kapuit a gyógyászati részleg, amely kiegészítő egészségügyi szolgáltatásokat nyújt komplex módon a különböző betegségek (szív- és érrendszeri-, mozgásszervi-, nőgyógyászati-meddőségi...) gyógyítására és azok megelőzésére. 2013-ban a szállodánk területén feláramló CO2 gázt gyógygázzá minősítette az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, 2014. február 17-én pedig a gyógyszálló minősítést is megkaptuk.

Mi a mofetta?

A szálloda különlegessége ez a Magyarországon egyedülálló természeti jelenség, amelyet a szaknyelv „mofettá”-nak, vagy „szárazfürdő”-nek nevez. (Mofetta =széndioxid szárazfürdő, ami azt jelenti, hogy a medencét széndioxiddal töltjük föl, ahova a beteg bemegy, és tulajdonképpen benne ül a széndioxid gyógygázban mellmagasságig.) A mofetta vulkanikus tevékenységhez kötődő, a talajból mintegy 1000 méter mélyből feltörő gáz. A mofetta szó az olasz „mephitis" szóból ered, mely „bűzös kipárolgást” jelent, utalva a gáz összetételére és vulkanikus eredetére. A gáz magas szén-dioxid (közel 90 tf%), illetve radontartalommal bír (125 kbq/m3), továbbá oxigént, nitrogént, metánt is tartalmaz. A szárazfürdő alkalmazása már a római korban is megjelent, amikor a gyógy- és rekreációs hatást amfiteátrum-szerű medencékben történő kezeléssel érték el.

Vihetünk-e magunkkal háziállatot?

Kistestű háziállat maximum 6 kg testsúlyig kizárólag a szálloda Erzsébet-szárnyában kijelölt földszinti, utcafronti szobájában helyezhető el, 10 000 Ft/ kisállat/ éjszaka felár ellenében. A kisállatok a közös területek használata során a többi vendég nyugalmát nem zavarhatják. A kisállatok nem látogathatják a Zsuzsanna-szárnyat, a szálloda parkját, a wellness területét és az éttermet.

Biztosítanak-e törülközőt és fürdőköpenyt?

Igen, minden 12 év feletti vendégünknek biztosítunk.

Mekkora a legnagyobb köntös?

XXL-es. A szálloda weboldalán történő foglalás során jelezni tudják vendégeink, ha az M-es mérettől eltérő méretű köntöst szeretnének bekészíttetni szobájukba.

Meddig lehet reggelizni?

07:00-10:00 óra között.

Mikor van vacsora?

17:30-21:00 óra között.

Lehet-e tortát rendelni?

A szállodától már nem lehet tortát rendelni. Amennyiben saját tortát szeretnének hozni, a torta számlát ne felejtsék magukkal hozni, mert a torta hűtését (HACCP előírások miatt) csak ebben az esetben tudjuk vállalni.

Hogyan tudom használni a szállodai WIFI-t?

Erzsebet Vendég ingyenes hálózatra kell rácsatlakozni. Jelszó megadására nincs szükség, a felhasználási feltételeket el kell fogadni.

Lehet-e a szobákban dohányozni, vagy esetleg az erkélyen?

A szobákban és az erkélyen is TILOS a dohányzás! A szálloda területén kizárólag a dohányzásra kijelölt helyeken lehet rágyújtani. A nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény végrehajtása értelmében a szálloda zárt helyiségeiben (beleértve a vendégszobákat is), közösségi területein tilos a dohányzás. A szálloda alkalmazottai jogosultak a vendégeket, valamint a szálloda területén tartózkodó bármely más személyt figyelmeztetni a jogszabály betartására, illetve a jogszerűtlen magatartás abbahagyására. A vendégek, illetve a szálloda területén tartózkodó bármely személy köteles a jogszabály betartására, valamint az esetleges felszólítás teljesítésére. Amennyiben bármely vendég vagy a szálloda területén tartózkodó egyéb személy jogsértő magatartása miatt a szálloda üzemeltetőjét az illetékes hatóság a hivatkozott jogszabály alapján bírsággal sújtja, úgy az üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy az adott jogsértő magatartást tanúsító személyre a bírság összegét áthárítsa, illetve annak megfizetését tőle követelje. Ennek megszegése esetén, különösen a szobákban történő dohányzás, illetve a szobákhoz tartozó erkélyen oly módon történő dohányzás, hogy a dohány füst a szobába beáramol, a dohányzó vendég 15 000 Ft összeg többlet takarítási díj megfizetésére köteles, mely a szobaszámlára kerül ráterhelésre. Dohányzásra kizárólag az erre táblával kijelölt helyeken kerülhet sor.

Biztosítanak-e külön wellness törölközőt?

Igen, a wellness törölköző is a szobába van bekészítve.

Elfogadnak SZÉP kártyát?

Igen. Előleg is fizethető SZÉP kártyával, és a szállodában is használhatják SZÉP kártyájukat a fizetés alkalmával. Kérjük, előzetesen ellenőrizzék a SZÉP kártya érvényességét és a kártyán rendelkezésre álló összeget. SZÉP kártyás előlegfizetés részleteiért kattintson ide.

KIEMELT ÉS ÜNNEPI IDŐSZAKOK

Az érvényben lévő kiemelt- és ünnepi időszakok aktuális listája a szálloda weboldalán mindig
megtalálható.

Kiemelt-és ünnepi időszakok 2023.:
Év eleji pihenés 2023.01.01-01.08.
Húsvét: 2023. április 6-10.
Május 1. hosszú hétvége: 2023. április 28-május 1.
Pünkösd hosszú hétvége: 2023. május 26-29.
Október 23. hosszú hétvége: 2023.október 20-23.
Őszi szünet: 2023. október 27-november 5.
Karácsony: 2023. december 22-26.
Két ünnep között: 2023. december 26-29.
Szilveszter: 2023. december 29-2024.január 2.
A nyári időszak kiemelt időszaknak számít, ezért a kedvezmények a nyári időszakra nem érvényesek.

Mit jelent a dinamikus árazás?

Az árainkat napi szinten módosíthatjuk a szálloda foglaltsága és egyéb piaci körülmények figyelembevételével. Érdemes időben lefoglalni a szobát, mert úgy sokkal kedvezőbb áron is hozzá lehet jutni, mint pl. érkezés előtt néhány nappal. Az árak attól is függenek, hogy a hét mely napjára szeretnének szobát foglalni. Vasárnap, hétfői éjszakákra általában kedvezőbb áron foglalható szoba. Előfordul, hogy egy-egy időszakra egyedi kedvezményes árat ajánlunk, ezt az online foglalási oldalunk naptárán felirattal jelezzük, és az ajánlatok között is megjelenítjük. Időpontmódosításkor – ha az a kötbérmentes határidőn belül történik, és a lefoglalt ár módosítható – nem számítunk fel kezelési költséget, azonban az új időpontra eltérhetnek a szobaáraink az eredeti időpontra érvényes szobaáraktól, így a módosítással lehetséges, hogy emelkedik vagy csökken a fizetendő díj.

Tudnak-e különleges étrendet biztosítani?

Különleges étrendet fogyasztó egyéni és csoportos vendégek esetén, kérjük a foglaláskor szíveskedjenek jelezni igényüket.

Glutén- laktóz- és tojásérzékeny vendégeink is tudnak választani az esetek túlnyomó részében mind a reggeli büféasztalról, mind a panziós ételkínálatból, az ételnevek mellett látható jelölések és felszolgáló kollégáink tájékoztatásának segítségével. Vegetariánus étrendet követő Vendégeink általában tudnak választani a svédasztalos ételkínálatból, azonban a szálloda nincs felkészülve vegán étrendet követő vendégek étkeztetésére. Konyhánk nem glutén-, laktóz- vagy egyéb érzékenységet kiváltó allergén anyag mentes főzésre szakosodott, így a teljes mentességet nem tudjuk garantálni, és ezek miatt a felelősséget sem tudjuk vállalni.
Speciális diétákhoz szükséges nyersanyagokkal nem minden esetben rendelkezünk. Vendéglátó egységünkben nagyrészt az általános étkezésekhez szükséges alapanyagok állnak rendelkezésre, ezért előfordulhat, hogy a különleges étkezéseket igénylő vendégeinknek saját maguknak szükséges gondoskodni az ételeikről.

Amennyiben speciális étrendet követő Vendégeink nem találnak a diétájuknak megfelelő ételt svédasztalos kínálatunkban, úgy ételérzékeny vendégeink részére előre összeállított menüből választhatnak ételt vacsorára.

Glutén- és laktózmentes kínálatunk ide kattintva olvasható.


Részletes információt az étkezésekkel, alapanyagokkal kapcsolatban Szűcs Róbert vendéglátás vezető tud nyújtani a vendeglatas@erzsebetparkhotel.hu email címen.

Honnan tudom letölteni a pdf formátumú szobai mappát?

A szobai mappát nem helyezzük el kinyomtatott formátumban a vendégszobákban, a szobai mappa innen tölthető le.

Hotel térkép

A hotel térképét - a könnyebb eligazodás érdekében innen tudja letölteni.

Személyes adatok rögzítése - Ha csecsemővel utazunk a szállodba, akkor az ő személyi azonosító igazolványát is vigyük magunkkal?

2021.szeptember 1-jétől módosult a személyes adatok kötelező rögzítéséről szóló rendelet. A hatályos törvények szerint Magyarországon életkortól függetlenül minden polgárnak kötelezően kell rendelkeznie személyazonosságát igazoló hatósági igazolvánnyal (személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély), tehát már az újszülötteknek is, ám 2023. december 31-ig  a 14 év alatti gyermekek adatai személyi igazolvány nélkül is rögzíthetők. A szálláshely-szolgáltatást igénybevevő vendég a személyi azonosításra alkalmas okmányát a szálláshely-szolgáltatónak az adatok rögzítése céljából bemutatja. Az okmány bemutatásának hiányában a szálláshely-szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást megtagadja. Ide kattintva található részletes információ az érvényben lévő rendeletről.

Aktualitások, hírek a hotelből és környékünkről

Kedvezményes belépők kiállítóhelyekre

Kedvezményes belépők kiállítóhelyekre

Szállodánk Vendégeinek kedvezményes belépőket biztosítunk különböző kiállítóhelyekre, pl. Parádsasvárra, Mátreszentimrére, Mátrafüredre és Kisnánára.

Tovább olvasom »
Mofetta kezelés

Mofetta kezelés

Széndioxidos gyógygázfürdő a Mátra szívében! A mofetta kezelés gyógyító hatása bizonyított érrendszeri, mozgásszervi, reumatológiai betegségek esetén. A mofettázás értágító, immunrendszer...

Tovább olvasom »
Receptek

Receptek

Nem tudja mit főzzön a hétvégén családjának? Mi segítünk!

Ebben a blokkunkban környékbeli, autentikus ételeinkből fogunk Önöknek menüajánlatot készíteni, amiket természetesen szállodánk...

Tovább olvasom »
Szombati programok

Szombati programok

Túrázni egészséges, túrázni nagyszerű!

Idén sem hagyjuk a hozzánk érkező kedves Vendégeinket programok nélkül.

Tovább olvasom »