GYAKORI KÉRDÉSEK

Nyitva van a szálloda?

Igen, szállodánk nyitva van, szeretettel várjuk kedves Vendégeinket.

Nyitva van a mofetta?

Igen.

Nyitvatartás:

  • 2024.06.24-26. (hétfő - szerda) 09.00 - 15.00 óra
  • 2024.06.27. (csütörtök) 09.00 - 12.00 óra
  • 2024.06.28-30. (péntek - vasárnap) zárva

Milyen lemondási feltételek érvényesek?

Minden esetben a visszaigazolás tartalmazza az adott foglalásra érvényes lemondási feltételeket. A kötbérmentes lemondási határidőn túli lemondás esetén a befizetett foglaló összege kötbérként kerül kiszámlázásra. A kockázat elkerülésére javasoljuk a foglalással egyidejűleg útlemondási biztosítás megkötését az esetlegesen fellépő váratlan események (pl. betegség, baleset, családi esemény, stb.) miatt.

Meddig és hogyan kell előleget fizetni?

A megrendelés visszaigazolását követő 5. munkanapig kell a megrendelést garantálni előlegfizetéssel banki átutalással vagy SZÉP kártyával.
Kérjük kedves Vendégeinket, hogy a közleményben a saját számlázási címüket szíveskedjenek feltüntetni.
A szálloda cégneve: PARÁD PARK HOTEL KFT. Címünk: 3244 Parádfürdő, Kossuth Lajos út 372.
Bankszámlaszám: PARÁD PARK HOTEL KFT. K&H 10201006 - 50280245 - 00000000.
SZÉP kártyás előlegfizetés részleteiért kattintson ide.

Hogyan jutunk el busszal a szállodába?

A szálloda közvetlen szomszédságában található Parádfürdő-kórház autóbusz állomás. Közvetlen járatok indulnak ide a környező nagyvárosokból (pl. Eger, Gyöngyös) és Budapest Stadionok Autóbuszpályaudvarról is.

Vonattal is meg tudjuk közelíteni a szállodát?

Vonattal kizárólag Egerig tudnak jönni. Onnan autóbusszal jutnak el Parádfürdőre.

Mi a különbség az Erzsébet- és Zsuzsanna-szárny között?

1893-ban Ybl Miklós tervei alapján épült a megkapó hangulatú Károlyi rezidencia a két hektáros őspark ölelésében. 2002-ben az épület a komplett megújulást követően szállodaként nyitotta meg az Erzsébet-szárnyat, mely a múlt jegyeit is megőrizte. 2008 tavaszán a megnövekedett vendégigények miatt egy teljesen új, modern épület, a Zsuzsanna-szárny került felépítésre. A két szárny összekapcsolásával vendégeink ízelítőt kapnak a múlt emlékeiből és a modern korok hangulatából.

Hogyan tudom kitölteni a bejelentőlapot?

Az érkezés előtt néhány nappal egy emailben küldjük el Önnek a szálloda aktuális programjait, és a linket egy online felülethez, ahol Ön otthon kényelmesen ki tudja tölteni a regisztrációs lapot. Kérjük, figyelmesen töltse ki az adatokat valamennyi vendégre (a kisbabákat is beleértve), mert az Ön által elektronikusan kitöltött adatok megváltoztathatják az előzetesen lefoglalt szobabeosztást, ami a szállodai bejelentkezés és az elutazás során bonyodalmat okozhat.

Mettől meddig foglalhatjuk el a szobát az érkezés napján?

  • 15:00 - 20:00 óra között

Az elutazás napján mikor lehet kijelentkezni?

  • 07:00 - 10:00 óra között

Lehet-e tovább maradni a szobában vagy használni a wellnesst check out után?

Kizárólag abban az esetben, ha hosszabbítás keretében (10.000 Ft/2 fő) maradnak. Amennyiben ezt a szolgáltatást igénybe veszik, úgy délután 16:00-ig maradhatnak a szobában, és használhatják a wellnessrészlegeket.

Egyedi kéréseket, igényeket figyelembe vesznek-e?

Az egyedi kéréseket, igényeket (pl. szobára, étkezésre vonatkozó egyedi kéréseket) regisztráljuk, és amennyiben lehetőség van rá, figyelembe vesszük, de semmilyen esetben sem garantáljuk azok teljesítését.

Hány fokosak a medencék?

Erzsébet-szárnyban:

  • úszómedence: 25oC
  • ülőmedence: 32oC
  • jakuzzi: 36oC

Zsuzsanna-szárnyban:

  • élménymedence: 32oC
  • kültéri medence: 24-26oC

Mikor nyit a kültéri medence?

Időjárás függvényében, jó idő esetén május elejétől - közepétől szeptember elejéig van nyitva.

Az üdvözlő italt hol kapom meg?

A Zsuzsanna-szárnyi kávézóban kapja meg az üdvözlő italt a kulcskártya felmutatása ellenében.

A vendégszobák légkondicionáltak?

A Zsuzsanna-szárnyi és az Erzsébet-szárnyi szobák is mind légkondicionáltak. A hűtésről fűtésre, illetve fűtésről hűtésre történő átállás központilag történik ősszel, illetve tavasz végén - nyár elején az időjárási viszonyok figyelembe vételével. A Zsuzsanna-szárnyi légkondicionáló berendezések kizárólag csukott ablak mellett működnek. Erzsébet-szárnyunk szobáiban kérjük, nyitott ablak mellett ne használják a légkondicionálót a hatékonyság és a környezet védelme érdekében.

Van-e hajszárító a szobákban?

Igen, minden szobában van hajszárító.

Tudunk-e ebédelni a szállodában?

Igen, minden nap (kivéve zártkörű rendezvény esetén) lehetőség van I. osztályú éttermünkben 12:00-14:00-ig a'la carte ebédre. Tavasztól őszig bizonyos napokon grill- vagy bográcsebéd fogyasztható a kávézó teraszán, illetve a parkban. A grill- és bográcsebédről a szállodai hirdetőtáblákon tájékoztatjuk Vendégeinket. Külső vendégek az étteremben ebédelhetnek á la carte (előzetes telefonos egyeztetés javasolt).

Mi az az 5.000 Ft értékű Mátrasegway utalvány?

Az utalványt minimum 20.000 Ft értékű vásárlás esetén tudják beváltani a mátrafüredi HighTech Sportok Bázisán (HSB).

Be lehet-e váltani másra az 5.000 Ft értékű Mátrasegway utalványt?

Nem.

A szállodában van-e gyógyvíz?

Gyógyvíz nincs, gyógytényezőnk a mofetta (természetes szén-dioxid gázfürdő), ami 2011. októberében nyílt meg a látogatók számára. A szálloda parkjának területén található az a természetes gáznyerőhely, ahonnan kompresszor segítségével jut be a CO2 gáz a mofetta medencébe. 2013-ban nyitotta meg kapuit a gyógyászati részleg, amely kiegészítő egészségügyi szolgáltatásokat nyújt komplex módon a különböző betegségek (szív- és érrendszeri-, mozgásszervi-, nőgyógyászati-meddőségi...) gyógyítására és azok megelőzésére. 2013-ban a szállodánk területén feláramló CO2 gázt gyógygázzá minősítette az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, 2014. február 17-én pedig a gyógyszálló minősítést is megkaptuk.

Mi a mofetta?

A szálloda különlegessége ez a Magyarországon egyedülálló természeti jelenség, amelyet a szaknyelv „mofettá”-nak, vagy „szárazfürdő”-nek nevez. (Mofetta =széndioxid szárazfürdő, ami azt jelenti, hogy a medencét széndioxiddal töltjük föl, ahova a beteg bemegy, és tulajdonképpen benne ül a széndioxid gyógygázban mellmagasságig.) A mofetta vulkanikus tevékenységhez kötődő, a talajból mintegy 1000 méter mélyből feltörő gáz. A mofetta szó az olasz „mephitis" szóból ered, mely „bűzös kipárolgást” jelent, utalva a gáz összetételére és vulkanikus eredetére. A gáz magas szén-dioxid (közel 90 tf%), illetve radontartalommal bír (125 kbq/m3), továbbá oxigént, nitrogént, metánt is tartalmaz. A szárazfürdő alkalmazása már a római korban is megjelent, amikor a gyógy- és rekreációs hatást amfiteátrum-szerű medencékben történő kezeléssel érték el.

Vihetünk-e magunkkal háziállatot?

Kistestű háziállat maximum 6 kg testsúlyig kizárólag a szálloda Erzsébet-szárnyában kijelölt földszinti, utcafronti szobájában helyezhető el, 10 000 Ft/ kisállat/ éjszaka felár ellenében. A kisállatok a közös területek használata során a többi vendég nyugalmát nem zavarhatják. A kisállatok nem látogathatják a Zsuzsanna-szárnyat, a szálloda parkját, a wellness területét és az éttermet.

Biztosítanak-e törülközőt és fürdőköpenyt?

Igen, minden 12 év feletti vendégünknek biztosítunk szobai és wellness törülközőt, valamint fürdőköpenyt.

Mekkora a legnagyobb köntös?

3XL-es. A szálloda weboldalán történő foglalás során, illetve az érkezés előtt néhány nappal kiküldött welcome emailben található linken jelezni tudják vendégeink, ha az M-es mérettől eltérő méretű köntöst szeretnének bekészíttetni szobájukba.

Meddig lehet reggelizni?

07:00-10:00 óra között.

Mikor van vacsora?

17:30-21:00 óra között.

Lehet-e tortát rendelni?

A szállodától nem lehet tortát rendelni. Amennyiben saját tortát szeretnének hozni, a torta számlát ne felejtsék magukkal hozni, mert a torta hűtését (HACCP előírások miatt) csak ebben az esetben tudjuk vállalni.

Hogyan tudom használni a szállodai WIFI-t?

Erzsebet Vendég ingyenes hálózatra kell rácsatlakozni. Jelszó megadására nincs szükség, a felhasználási feltételeket el kell fogadni.

Lehet-e a szobákban vagy esetleg az erkélyen dohányozni?

A szobákban és az erkélyen is TILOS a dohányzás! A szálloda területén kizárólag a dohányzásra kijelölt helyeken lehet rágyújtani. A nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény végrehajtása értelmében a szálloda zárt helyiségeiben (beleértve a vendégszobákat is), közösségi területein tilos a dohányzás. A szálloda alkalmazottai jogosultak a vendégeket, valamint a szálloda területén tartózkodó bármely más személyt figyelmeztetni a jogszabály betartására, illetve a jogszerűtlen magatartás abbahagyására. A vendégek, illetve a szálloda területén tartózkodó bármely személy köteles a jogszabály betartására, valamint az esetleges felszólítás teljesítésére. Amennyiben bármely vendég vagy a szálloda területén tartózkodó egyéb személy jogsértő magatartása miatt a szálloda üzemeltetőjét az illetékes hatóság a hivatkozott jogszabály alapján bírsággal sújtja, úgy az üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy az adott jogsértő magatartást tanúsító személyre a bírság összegét áthárítsa, illetve annak megfizetését tőle követelje. Ennek megszegése esetén, különösen a szobákban történő dohányzás, illetve a szobákhoz tartozó erkélyen oly módon történő dohányzás, hogy a dohány füst a szobába beáramol, a dohányzó vendég 15 000 Ft összeg többlet takarítási díj megfizetésére köteles, mely a szobaszámlára kerül ráterhelésre. Dohányzásra kizárólag az erre táblával kijelölt helyeken kerülhet sor.

Biztosítanak-e külön wellness törölközőt?

Igen, a wellness törölköző is a szobába van bekészítve.

Elfogadnak SZÉP kártyát?

Igen. Előleg is fizethető SZÉP kártyával, és a szállodában is használhatják SZÉP kártyájukat a fizetés alkalmával. Kérjük, előzetesen ellenőrizzék a SZÉP kártya érvényességét és a kártyán rendelkezésre álló összeget. SZÉP kártyás előlegfizetés részleteiért kattintson ide.

KIEMELT ÉS ÜNNEPI IDŐSZAKOK

Az érvényben lévő kiemelt- és ünnepi időszakok aktuális listája a szálloda weboldalán mindig megtalálható.

Kiemelt-és ünnepi időszakok 2024.:
Év eleji pihenés 2024.01.01-01.07.
Március 15. hosszú hétvége: 2024. március 14-17.
Húsvét: 2024. március 28-április 1.
Pünkösd hosszú hétvége: 2024. május 17-20.
Augusztus 20. hosszú hétvége: 2024.augusztus 16-20.
Őszi szünet: október 25 - november 2.
Karácsony: 2024. december 23-26.
Két ünnep között: 2024. december 26-29.
Szilveszter: 2024. december 29-2025.január 2.
A nyári időszak kiemelt időszaknak számít, ezért a kedvezmények a nyári időszakra nem érvényesek.

Mit jelent a dinamikus árazás?

Az árainkat napi szinten módosíthatjuk a szálloda foglaltsága és egyéb piaci körülmények figyelembevételével. Érdemes időben lefoglalni a szobát, mert úgy sokkal kedvezőbb áron is hozzá lehet jutni, mint pl. érkezés előtt néhány nappal. Az árak attól is függenek, hogy a hét mely napjára szeretnének szobát foglalni. Vasárnap, hétfői éjszakákra általában kedvezőbb áron foglalható szoba. Előfordul, hogy egy-egy időszakra egyedi kedvezményes árat ajánlunk, ezt az online foglalási oldalunk naptárán felirattal jelezzük, és az ajánlatok között is megjelenítjük. Időpontmódosításkor – ha az a kötbérmentes határidőn belül történik, és a lefoglalt ár módosítható – nem számítunk fel kezelési költséget, azonban az új időpontra eltérhetnek a szobaáraink az eredeti időpontra érvényes szobaáraktól, így a módosítással lehetséges, hogy emelkedik vagy csökken a fizetendő díj.

Van a szállodának törzsvendég programja?

Igen, 2024.június 6-tól új törzsvendég programot vezetett be a szálloda. A törzsvendég programról minden információ megtalálható az alábbi linken: Erzsébet Park Hotel Törzsvendég Program.

Tudnak-e különleges étrendet biztosítani?

Különleges étrendet fogyasztó egyéni és csoportos vendégek esetén, kérjük a foglaláskor szíveskedjenek jelezni igényüket.

Glutén- laktóz- és tojásérzékeny vendégeink is tudnak választani az esetek túlnyomó részében mind a reggeli büféasztalról, mind a panziós ételkínálatból, az ételnevek mellett látható jelölések és felszolgáló kollégáink tájékoztatásának segítségével. Gluténmentes zsömlét kérésre biztosítanak felszolgálóink. Vegetariánus étrendet követő Vendégeink általában tudnak választani a svédasztalos ételkínálatból, azonban a szálloda nincs felkészülve vegán étrendet követő vendégek étkeztetésére. Konyhánk nem glutén-, laktóz- vagy egyéb érzékenységet kiváltó allergén anyag mentes főzésre szakosodott, így a teljes mentességet nem tudjuk garantálni, és ezek miatt a felelősséget sem tudjuk vállalni.
Speciális diétákhoz szükséges nyersanyagokkal nem minden esetben rendelkezünk. Vendéglátó egységünkben nagyrészt az általános étkezésekhez szükséges alapanyagok állnak rendelkezésre, ezért előfordulhat, hogy a különleges étkezéseket igénylő vendégeinknek saját maguknak szükséges gondoskodni az ételeikről.

Amennyiben speciális étrendet követő Vendégeink nem találnak a diétájuknak megfelelő ételt svédasztalos kínálatunkban, úgy ételérzékeny vendégeink részére előre összeállított menüből választhatnak ételt vacsorára.

Glutén- és laktózmentes kínálatunk ide kattintva olvasható.


Részletes információt az étkezésekkel, alapanyagokkal kapcsolatban Szűcs Róbert vendéglátás vezető tud nyújtani a vendeglatas@erzsebetparkhotel.hu email címen.

Honnan tudom letölteni a pdf formátumú szobai mappát?

A szobai mappát nem helyezzük el kinyomtatott formátumban a vendégszobákban, a szobai mappa innen tölthető le.

Hotel térkép

A hotel térképét - a könnyebb eligazodás érdekében innen tudja letölteni.

Személyes adatok rögzítése - Ha csecsemővel utazunk a szállodába, akkor az ő személyi azonosító igazolványát is vigyük magunkkal?

A szálláshely-szolgáltatást igénybevevő vendég a személyi azonosításra alkalmas okmányát a szálláshely-szolgáltatónak az adatok rögzítése céljából bemutatja. Az okmány bemutatásának hiányában a szálláshely-szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást megtagadja. A szükséges adatokat a szálláshely-szolgáltató a 14 év alatti szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő vonatkozásában a képviselőjének nyilatkozata alapján is rögzítheti. Ide kattintva található részletes információ az érvényben lévő rendeletről.

Aktualitások, hírek a hotelből és környékünkről

Kedvezményes belépők kiállítóhelyekre

Kedvezményes belépők kiállítóhelyekre

Szállodánk Vendégeinek kedvezményes belépőket biztosítunk különböző kiállítóhelyekre, pl. Parádsasvárra, Mátreszentimrére, Mátrafüredre és Kisnánára.

Tovább olvasom »
Szombati programok

Szombati programok

Túrázni egészséges, túrázni nagyszerű!

Idén sem hagyjuk a hozzánk érkező kedves Vendégeinket programok nélkül.

Tovább olvasom »
Nyári programok

Nyári programok

A nyári vakáció idején érkező kedves Vendégeinknek idén is változatos programokkal kedveskedünk.

Ide kattintva látható az aktuális heti programnaptár.

Tovább olvasom »
Mofetta kezelés

Mofetta kezelés

Széndioxidos gyógygázfürdő a Mátra szívében! A mofettázás értágító, immunrendszer stimuláló, általános közérzetjavító hatású kezelés.

Tovább olvasom »