GY.I.K.

Meddig és hogyan kell előleget fizetni?

A megrendelés visszaigazolását követő 5. munkanapig kell a megrendelést garantálni bankkártya adatok megadásával vagy előlegfizetéssel bankszámlaszámunkra vagy postai címünkre. Kérjük, kedves Vendégeinket, hogy a közleményben a saját számlázási címüket feltüntetni szíveskedjenek.
Postai címünk: 3244 Parádfürdõ, Kossuth Lajos út 372.
Cégnév és számlaszám: PARÁD PARK HOTEL KFT. K&H 10201006 - 50280245

Hogyan jutunk el busszal a szállodába?

A szálloda közvetlen szomszédságában található Parádfürdő, autóbusz állomás. Közvetlen járatok indulnak ide a környező nagyvárosokból. (Eger, Gyöngyös, Budapest)

Vonattal is meg tudjuk közelíteni a szállodát?

Vonattal kizárólag Egerig tudnak jönni. Onnan autóbusszal közlekedhetnek idáig.

Mi a különbség az Erzsébet- és Zsuzsanna-szárny között?

1893-ban Ybl Miklós tervei alapján épült a megkapó hangulatú Károlyi rezidencia a két hektáros őspark ölelésében. 2002-ben az épület a komplett megújulás jegyében szállodaként nyitotta meg az Erzsébet-szárnyat, mely a múlt jegyeit is megőrizte. 2008 tavaszán a megnövekedett vendégigények végett egy teljesen új, modern épület, a Zsuzsanna-szárny került felépítésre. A két szárny összekapcsolásával vendégeink ízelítőt kapnak a múlt emlékeiből és a modern korok hangulatából.

Honnan tudom letölteni a bejelentőlapot?

Az érkezés előtt néhány nappal egy emailben küldjük el Önnek a szálloda aktuális programjait, és a linket egy online felülethez, ahol Ön otthon kényelmesen ki tudja tölteni a regisztrációs lapot. Kérjük, figyelmesen töltse ki az adatokat valamennyi vendégre (a kisbabákat is beleértve), mert az Ön által elektronikusan kitöltött adatok megváltoztathatják az előzetesen lefoglalt szobabeosztást, ami a szállodai bejelentkezés és az elutazás során bonyodalmat okozhat. Bejelentőlapunk itt tölthető le pdf formátumban.

Mettől meddig foglalhatjuk el a szobát az érkezés napján?

 • 15:00 - 20:00 óra között

Az elutazás napján mikor lehet kijelentkezni?

 • 07:00 - 10:00 óra között

Lehet-e tovább maradni a szobában, vagy használni a wellnesst check out után?

Kizárólag abban az esetben, ha hosszabbítás keretében (6.000 Ft/2 fő) maradnak. Amennyiben ezt a szolgáltatást igénybe veszik, úgy délután 16:00-ig maradhatnak a szobában és használhatják a wellnessrészlegeket.

Hány fokosak a medencék?

Erzsébet-szárnyban:

 • úszómedence: 26oC
 • ülőmedence: 32oC
 • jakuzzi: 36oC

Zsuzsanna-szárnyban:

 • élménymedence: 32oC
 • jakuzzi: 36oC
 • kültéri medence: 24-26oC

Mikor nyit a kültéri medence?

Időjárás függvényében, jó idő esetén május 01-től.

A welcome drink jegyet hol lehet beváltani?

A Zsuzsanna-szárnyi kávézóban.

Van-e hajszárító a szobákban?

Igen, minden szobában van hajszárító.

Tudunk-e ebédelni a szállodában?

Igen, minden nap lehetőség van I. osztályú éttermünkben, 12:00-15:00-ig a'la carte ebédre. Rendelésfelvétel 14:30-ig.

Mi az az 5.000 Ft értékű Mátrasegway utalvány?

Az utalványt, minimum 20.000 Ft értékű vásárlás esetén tudják beváltani a mátrafüredi HighTech Sportok Bázisán (HSB). További információ: www.hsb.hu

Be lehet-e váltani másra az 5.000 Ft értékű Mátrasegway utalvány?

Nem.

A szállodában van-e gyógyvíz?

Nincs, de a mofetta (természetes szén-dioxid gázfürdő) 2011. októberében nyílt meg a látogatók számára. A szálloda parkjának területén található a természetes gáznyerőhely, ahonnan kompresszor segítségével jut be a CO2 gáz a mofetta medencébe. 2013-ban nyitotta meg kapuit a gyógyászati részleg, amely kiegészítő egészségügyi szolgáltatásokat nyújt komplex módon a különböző betegségek (szív- és érrendszeri-, mozgásszervi-, nőgyógyászati-meddőségi...) gyógyítására és azok megelőzésére. 2013-ban a szállodánk területén feláramló CO2 gázt gyógygázzá minősítette az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, 2014. február 17-én pedig a gyógyszállóvá való minősítést is elnyertük.

Mi a mofetta?

A szálloda különlegessége ez a Magyarországon egyedülálló természeti jelenség, amelyet a szaknyelv „mofettá”-nak, vagy „szárazfürdő”-nek nevez. (Mofetta =széndioxid szárazfürdő, ami azt jelenti, hogy a medencét széndioxiddal töltjük föl, ahova a beteg bemegy, és tulajdonképpen benne ül a széndioxid gyógygázban mellmagasságig.) A mofetta vulkanikus tevékenységhez kötődő, a talajból mintegy 1000 méter mélyből feltörő gáz. A mofetta szó az olasz „mephitis" szóból ered, mely „bűzös kipárolgást” jelent, utalva a gáz összetételére és vulkanikus eredetére. A gáz magas szén-dioxid illetve ( közel 90 tf%), radontartalommal bír (125 kbq/m3), továbbá oxigént, nitrogént, metánt is tartalmaz. A szárazfürdő alkalmazása már a római korban is megjelent, ahol a gyógy- és rekreációs hatást amfiteátrum-szerű medencékben történő kezeléssel érték el.

Vihetünk-e magunkkal háziállatot?

Kistestű háziállat maximum 6 kg testsúlyig kizárólag a szálloda Erzsébet-szárnyában kijelölt földszinti, utcafronti szobájában helyezhető el, 5 000 Ft/ kisállat/ éjszaka felár ellenében. A kisállatok a közös területek használata során a többi vendég nyugalmát nem zavarhatják. A kisállatok nem látogathatják a Zsuzsanna-szárnyat, a szálloda parkját, a wellness területét és az éttermet.

Biztosítanak-e törülközőt és fürdőköpenyt?

Minden 12 év feletti vendégünknek igen.

Mekkora a legnagyobb köntös?

XXL-es

Hánytól van a reggeli?

07:00-10:00.

Mikortól van vacsora?

18:00-21:00.

Magas létszám esetén, az osztott vacsora időpontjai:

 • Erzsébet-szárnyi vendégek részére: 17:30-19:00
 • Zsuzsanna-szárnyi vendégek részére: 19:00-21:00.

Hogyan tudom használni a szállodai WIFI-t?

Erzsebet Vendég ingyenes hálózatra kell rácsatlakozni. Jelszó megadására nincs szükség.

Lehet-e a szobákban dohányozni, vagy ez erkélyen?

A szobákban és az erkélyen is TILOS a dohányzás! A szálloda területén kizárólag a dohányzásra kijelölt helyeken lehet rágyújtani. A nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvény végrehajtása értelmében a szálloda zárt helyiségeiben (beleértve a vendégszobákat is), közösségi területein tilos a dohányzás. A szálloda alkalmazottai jogosultak a vendégeket, valamint a szálloda területén tartózkodó bármely más személyt figyelmeztetni a jogszabály betartására, illetve a jogszerűtlen magatartás abbahagyására. A vendégek, illetve a szálloda területén tartózkodó bármely személy köteles a jogszabály betartására, valamint az esetleges felszólítás teljesítésére. Amennyiben bármely vendég vagy a szálloda területén tartózkodó egyéb személy jogsértő magatartása miatt a szálloda üzemeltetőjét az illetékes hatóság a hivatkozott jogszabály alapján bírsággal sújtja, úgy az üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy az adott jogsértő magatartást tanúsító személyre a bírság összegét áthárítsa, illetve annak megfizetését tőle követelje. Ennek megszegése esetén, különösen a szobákban történő dohányzás, illetve a szobákhoz tartozó erkélyen oly módon történő dohányzás, hogy a dohány füst a szobába beáramol, a dohányzó vendég 15 000 Ft összeg többlet takarítási díj megfizetésére köteles, mely a szobaszámlára kerül ráterhelésre. Dohányzásra kizárólag az erre táblával kijelölt helyeken kerülhet sor.

Biztosítanak-e külön wellness törölközőt?

Igen, a wellness törölköző is a szobába van bekészítve.

Elfogadnak SZÉP kártyát?

Igen. Szép kártyával történő fizetés esetén az alábbi felsorolás alapján tájékozódhatnak, hogy az egyes alszámlákról mely szolgáltatások fizethetőek. A részletekért kattintson ide.

Szállászseb:

 • Csomagár (szobaár (55.10) + félpanzió (56.10))
 • Háziállat (55.10)
 • Pótágy    (55.10)

Vendéglátászseb:

 • Szobaár (55.10)
 • Félpanzió (56.10)
 • Teljespanzió (56.10)
 • Éttermi étel fogyasztás (56.10)
 • Éttermi ital fogyasztás (56.10)

Szabadidőzseb:

 • Szobaár (55.10)
 • Kerékpár (93.29)
 • Teniszpálya (93.29)
 • Uszodajegy (93.29)
 • Uszodabérlet (93.29)
 • Bowling (93.29)
 • Biliárd (93.29)
 • Masszázs (96.04)
 • Szolárium (93.04.10)

Ami nem fizethető Szép kártyával:

 • Kávézó étel és ital a Zsuzsanna-szárnyban
 • Idegenforgalmi adó
 • Mofetta kezelés
 • Orvosi vizsgálat
 • Fénymásolás
 • Mosás/vasalás
 • Shop
 • Minibár
 • Kristály

KIEMELT ÉS ÜNNEPI IDŐSZAKOK

Az érvényben lévő kiemelt- és ünnepi időszakok aktuális listája a szálloda weboldalán mindig
megtalálható.

Kiemelt-és ünnepi időszakok 2019. (ahol a dátum a tartózkodás napja): 
Március 15. hosszú hétvége: 2019. március 14-17.
Húsvét: 2019. április 19-21.
Pünkösd: 2019. június 7-9.
Augusztus 20. hosszú hétvége: 2019. augusztus 16-20.
November 1. hosszú hétvége: 2019. november 1-3.
Karácsony: 2019. december 22-25.
Két ünnep között: 2019. december 26-28.
Szilveszter: 2019. december 29-31.

Tudnak-e különleges étrendet biztosítani?

Különleges étrendet fogyasztó vendégek esetén, kérjük a foglaláskor szíveskedjenek jelezni igényüket. 

Glutén- laktóz- és tojásérzékeny vendégeink is tudnak választani az esetek túlnyomó részében mind a reggeli büféasztalról, mind a panziós ételkínálatból, felszolgáló kollégáink tájékoztatásának segítségével. Amennyiben mégsem találnak a diétájuknak megfelelő ételt, úgy a rendelkezésre álló alapanyagainkból szakácsaink szívesen elkészítenek bármit, ami az étkezési igényeiket kielégíti.
Azonban speciális diétákhoz szükséges nyersanyagokkal nem minden esetben rendelkezünk. Vendéglátó egységünkben nagyrészt az általános étkezésekhez szükséges alapanyagok állnak rendelkezésre, ezért előfordulhat, hogy a különleges étkezéseket igénylő vendégeinknek saját maguknak szükséges gondoskodni az ételeikről.


Részletes információt az étkezésekkel, alapanyagokkal kapcsolatban Szűcs Róbert vendéglátás vezető tud nyújtani a vendeglatas@erzsebetparkhotel.hu email címen.

Külsős Vendégek használhatják-e a wellnessrészlegeket?

Külsős Vendégeket a szálloda aktuális foglaltságának függvényében tudunk fogadni, Erzsébet-szárnyi wellnessrészlegünkben.

Az uszoda belépő:

 • 12 év felett: 2 000 Ft/fő/alkalom
 • 6-12 éves korig 1 000 Ft/fő/alkalom
 • 6 év alatt grátisz.

Bérletek (a bérlet névre szóló, át nem ruházható):

 • 6 alkalmas: 10 000 Ft (2 hónapon belüli felhasználásra jogosít)
 • 12 alkalmas: 20 000 Ft (3 hónapon belüli felhasználásra jogosít)

Aktualitások, hírek a hotelből és környékünkről

Reumatológiai és gasztroenterológiai magánrendelés

Reumatológiai és gasztroenterológiai magánrendelés

Pihenésüket összeköthetik egy orvosi vizsgálattal!
Mostantól elérhető szállodánkban  reumatológiai és gasztroenterológiai magánrendelés!

Tovább olvasom »
Kedvezményes belépők kiállítóhelyekre

Kedvezményes belépők kiállítóhelyekre

Szállodánk Vendégeinek kedvezményes belépőket biztosítunk különböző kiállítóhelyekre. Parádra, Parádsasvárra, Mátreszentimrére, Mátrafüredre és Kisnánára.

Tovább olvasom »
Trip advisor

Trip advisor

Örömmel jelentjük be, hogy az Erzsébet Park Hotel a TripAdvisoron kapott folyamatosan kiváló értékeléseinek elismeréséül 2017-ben Kiválósági Tanúsítványban részesült. 

Tovább olvasom »
Vendégvélemények

Vendégvélemények

"Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Az éttermi kínálat bőséges és nagyon finom volt, laktóz érzékenyként is megtaláltam a nekem megfelelő dolgokat, nagyon figyelmesek...

Tovább olvasom »