Receptek

Nem tudja mit főzzön a hétvégén családjának? Mi segítünk!
Ebben a blokkunkban környékbeli, autentikus ételeinkből fogunk Önöknek menüajánlatot készíteni, amiket természetesen szállodánk éttermében is megkóstolhatnak.
Az elkészítéshez sok sikert kívánunk!
Szállodánk chefje a következő menüvel kedveskedik Önöknek.
Narancsos-gyömbéres sütőtök krémleves
Hozzávalók (4 személyre):
1 kis fej vöröshagyma; 1 kg sütőtök; 1 dl főzőtejszín; 5 dkg baconszalonna; fél narancs; 1 kávéskanál őrölt gyömbér; só, bors, cukor ízlés szerint
Elkészítés
A vöröshagymán megpirítjuk a bacon szalonnát. A sütőtököt megpucoljuk, felkockázzuk, majd a vöröshagymára és a baconre dobjuk és kicsit összepirítjuk. Vízzel felengedjük, majd a szintén megpucolt, felkockázott narancsot is hozzáadjuk és az összetevőket puhára főzzük. Ízesítjük a gyömbérrel, sóval, borssal és cukorral, majd tejszínnel dúsítjuk. Ezután botmixerrel krémszerűre turmixoljuk.
Tálaláskor megszórhatjuk tökmaggal.
Bacsa szelet
Hozzávalók a töltött húshoz (4 személyre):
50 dkg sertéskaraj; 1 fej lilahagyma; 15 dkg füstölt szalonna; 15 dkg füstölt sertéstarja; 15 dkg füstölt sajt.
Hozzávalók az orly tésztához:
3 db tojás; 1 gerezd fokhagyma; 0,5 dl tej; 1 csipet só; 1 csipet bors; 5 dl sör; 20 dkg liszt.
A töltött hús elkészítése:
A lilahagymát, a füstölt szalonnát, a füstölt tarját és a füstölt sajtot vékony szeletekre vágjuk. A húst 4 egyforma szeletre vágjuk, majd nagyon vékonyra kiklopfoljuk, hogy minél nagyobb szelet legyen. Kiterítjük az asztalra, majd az egyik felére felrétegezzük az előzőleg felszeletelt szalonnát, tarját, sajtot, lilahagymát. Megszórjuk egy csipet sóval és borssal, majd kettéhajtjuk, hogy a hús mindenhol fedje a rétegezett tölteléket.
Az orly tészta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a sörrel és a tejjel habosra verjük, megsózzuk, borsozzuk és hozzátesszük az apróra vágott vagy szétpréselt fokhagymát, majd lassan belekeverjük a lisztet. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzákeverjük az imént kevert palacsintasűrűségű tésztához.
Az előzőleg betöltött húsokat beleforgatjuk az Orly tésztába, majd bő olajban kisütjük.
Sütés után kettévágjuk és hasábburgonyával tálaljuk.
Fahéjas-meggyes cobbler
Hozzávalók:
10 dkg vaj; 2 dl tejszín; 25 dkg liszt; 1 tojás; 8 dkg barnacukor; 1 csomag sütőpor; 50 dkg meggy; fahéj; só.
Elkészítés:
A meggyet összekeverjük 2 evőkanál barna cukorral és a fahéjjal
A tésztához a hideg vajat a liszttel összemorzsoljuk. Beletesszük a maradék cukrot, a sütőport és egy csipet sót. A tojást összekeverjük a tejszínnel és összedolgozzuk a liszttel.
Egy tűzálló tál alján szétterítjük a meggyet, elterítjük a gyümölcsön a tésztát és a tetejét megszórjuk barna cukorral.
170 Celsius fokos, előmelegített sütőbe helyezzük és 40-45 percig sütjük
Fogyasszák egészséggel!