Receptek

Receptek

Nem tudja mit főzzön a hétvégén családjának? Mi segítünk!

Ebben a blokkunkban környékbeli, autentikus ételeinkből fogunk Önöknek menüajánlatot készíteni, amiket természetesen szállodánk éttermében is megkóstolhatnak.

Az elkészítéshez sok sikert kívánunk!

Szállodánk chefje a következő menüvel kedveskedik Önöknek.

Narancsos-gyömbéres sütőtök krémleves


Hozzávalók (4 személyre):

1 kis fej vöröshagyma; 1 kg sütőtök; 1 dl főzőtejszín; 5 dkg baconszalonna; fél narancs; 1 kávéskanál őrölt gyömbér; só, bors, cukor ízlés szerint

Elkészítés

A vöröshagymán megpirítjuk a bacon szalonnát. A sütőtököt megpucoljuk, felkockázzuk, majd a vöröshagymára és a baconre dobjuk és kicsit összepirítjuk. Vízzel felengedjük, majd a szintén megpucolt, felkockázott narancsot is hozzáadjuk és az összetevőket puhára főzzük. Ízesítjük a gyömbérrel, sóval, borssal és cukorral, majd tejszínnel dúsítjuk. Ezután botmixerrel krémszerűre turmixoljuk.

Tálaláskor megszórhatjuk tökmaggal.

 

Bacsa szelet

Hozzávalók a töltött húshoz (4 személyre):

50 dkg sertéskaraj; 1 fej lilahagyma; 15 dkg füstölt szalonna; 15 dkg füstölt sertéstarja; 15 dkg füstölt sajt.

Hozzávalók az orly tésztához:

3 db tojás; 1 gerezd fokhagyma; 0,5 dl tej; 1 csipet só; 1 csipet bors; 5 dl sör; 20 dkg liszt.


A töltött hús elkészítése:

A lilahagymát, a füstölt szalonnát, a füstölt tarját és a füstölt sajtot vékony szeletekre vágjuk. A húst 4 egyforma szeletre vágjuk, majd nagyon vékonyra kiklopfoljuk, hogy minél nagyobb szelet legyen. Kiterítjük az asztalra, majd az egyik felére felrétegezzük az előzőleg felszeletelt szalonnát, tarját, sajtot, lilahagymát. Megszórjuk egy csipet sóval és borssal, majd kettéhajtjuk, hogy a hús mindenhol fedje a rétegezett tölteléket.


Az orly tészta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a sörrel és a tejjel habosra verjük, megsózzuk, borsozzuk és hozzátesszük az apróra vágott vagy szétpréselt fokhagymát, majd lassan belekeverjük a lisztet. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzákeverjük az imént kevert palacsintasűrűségű tésztához.

Az előzőleg betöltött húsokat beleforgatjuk az Orly tésztába, majd bő olajban kisütjük.

Sütés után kettévágjuk és hasábburgonyával tálaljuk.

 

Fahéjas-meggyes cobbler

Hozzávalók:

10 dkg vaj; 2 dl tejszín; 25 dkg liszt; 1 tojás; 8 dkg barnacukor; 1 csomag sütőpor; 50 dkg meggy; fahéj; só.


Elkészítés:

A meggyet összekeverjük 2 evőkanál barna cukorral és a fahéjjal

A tésztához a hideg vajat a liszttel összemorzsoljuk. Beletesszük a maradék cukrot, a sütőport és egy csipet sót. A tojást összekeverjük a tejszínnel és összedolgozzuk a liszttel.

Egy tűzálló tál alján szétterítjük a meggyet, elterítjük a gyümölcsön a tésztát és a tetejét megszórjuk barna cukorral.

170 Celsius fokos, előmelegített sütőbe helyezzük és 40-45 percig sütjük

Fogyasszák egészséggel!

Aktualitások, hírek a hotelből és környékünkről

Szállodai hírek

Szállodai hírek

Ebben a blokkban szállodánk aktuális híreit osztjuk meg Önökkel. 

2017. november 11-én Márton napi borkósoltó a Borpalotában, Gyöngyösön.

A Borpalota is lázasan készül a...

Tovább olvasom »
Trip advisor

Trip advisor

Örömmel jelentjük be, hogy az Erzsébet Park Hotel a TripAdvisoron kapott folyamatosan kiváló értékeléseinek elismeréséül 2017-ben Kiválósági Tanúsítványban részesült. 

Tovább olvasom »
Receptek

Receptek

Nem tudja mit főzzön a hétvégén családjának? Mi segítünk!

Ebben a blokkunkban környékbeli, autentikus ételeinkből fogunk Önöknek menüajánlatot készíteni, amiket természetesen...

Tovább olvasom »
Vendégvélemények

Vendégvélemények

"Igazi családbarát, kellemes hangulatú hotel segítőkész személyzettel, ízletes konyhával, gyönyörű környezetben, Hamarosan visszajövünk!
M. Dóra"

Tovább olvasom »